Nord-Odal Kommune

Kontakt oss

Nord-Odal Kommune
Herredsvegen 2
2120 Sagstua
Telefon: 62 97 81 00
Fax: 62 97 81 01
Send en epost

Åpningstider:
08:00 - 15:30

1. jun.- 31. aug.
08:00 - 15:00

Ordfører Lise Selnes (AP)
Rådmann Runar Kristiansen


Her er du: Hovedside / Turistinformasjon

Turistinformasjon


Tilbudet til turister i Nord-Odal består først og fremst av muligheten til et rikt friluftsliv. Perlen Storsjøen er et populært feriemål med sine mange opparbeidede badeplasser. Den største er Bukkeneset, tidligere hovedstasjon for fløting i Storsjøen.

Vi anbefaler et besøk til Sigurd Hoels barndomshjem på Sand som ligger rett ved siden av Sand sentralskole. Huset inneholder et skolemuseum og en utstilling om Sigurd Hoel og hans forfatterskap. Sagstua skolemuseum/Sigurd Hoels hjem er åpen hver søndag i sommerhalvåret. Odalstunet har ansvaret for huset og omvisningene.

Storsjøen mot Svenneby

Videre anbefaler vi et besøk på de gamle gravstedene på Trautskogen. Den yngste plassen, som er skiltet fra veien, var i bruk til 1932. På denne plassen er det reist en kopi av det gamle klokketårnet, og inne i tårnet finner du en oversikt over alle som er gravlagt både på denne plassen og gravplassen i Hagajordet som var i bruk 1868-1878.

Når du først har tatt turen til Trautskogen så stikk bortom Trautgruva (1770-1830) i søndre del av skogen. Gruveanlegget med restene etter en vannkonst er et verneverdig kulturminne fra tidlig industrialisering. Her finner du informasjonstavler og skiltet kultursti langs Konsta til Trautgruva.

Sand gamle kommunehus er også verdt et besøk. Her finner du den lokalhistoriske samlingen Skattkista som gir en smakebit av bygdas historie og særpreg i form av bilder, tekst, modeller og utstilte "rariteter".
 Design: Orakel Reklame | Publisering: Østlandsnett